Alfa Romeo Spider Duetto

De eerste serie van de Alfa Romeo Spider staat ook wel bekend als de “Duetto” of “Osso di sepia” en is herkenbaar aan de langere en rondere achtersteven, de ‘sepiaschelp’, in vergelijking met de latere series. Deze versie is de meest gezochte en tevens ook zeldzaamste van de Spider-reeks.

Deze Alfa Romeo Duetto werd in 1968 vervaardigd. Het ontwerp kwam van Pininfarina, het laatste model van Battista Pininfarina zelf. De man achter het design van tal van iconische wagens zoals bijvoorbeeld de Ferrari 250 (de duurste oldtimer ooit). 

Deze Duetto heeft een 1570cc viercilinder met 109 pk, wat samen met de uitstekende ophanging van deze lichtgewicht roadster een erg vlotte rijdersauto maakte.

Er werden slechts 6324 exemplaren van de Spider 1600 veloce geproduceerd. Onze wagen bevindt zich in uitstekende staat, zowel qua carrosserie, chassis, interieur en motor. Er is geen roest of andere schade aanwezig. De motor start direct en draait als een zonnetje. De perfect schakelende vijfversnellingsbak zorgt niet enkel voor een ideale wagen om bochtige wegen mee aan te vallen maar ook voor een wagen waarmee je makkelijk rustig langs statige boulevards kunt flaneren. Dit is een echte alleskunner!

Het rode interieur contrasteert mooi met het witte carrosseriekleur en is, net als de zwarte softtop, in excellente conditie. Wil je een stijlvolle alleskunner waarmee je tonnen zorgenvrij rijplezier kunt beleven? Dan is dit dé wagen voor jou!

Alfa Romeo GT Junior

We gaan terug naar de jaren ’60. Geen flowerpower, maar een stukje Italiaanse geschiedenis! De GT Junior doet Bertone, met zijn 1300 Bialbero motor en sportieve wegligging, alle eer aan. Het typisch Italiaanse design zet de toon bij deze wagen. De 105/115 coupé serie werd ontwikkeld door legendarische ontwerper Giorgetto Giugiare in opdracht van Bertone. Het was een revolutionair design voor die tijd, met de enkele koplampen, een elegant gevormde voor- en achterruit dewelke de lijnen van de wagen volgen. Plaats daarbij de sportievere ophanging, bredere banden, typische Alfa grille en de slanke kont en je verkrijgt een rasechte Bertone. De rode lak maakt een statement, maar past ook perfect bij het vintage design. Binnenin brengt de zwart lederen bekleding comfort en tegelijkertijd elegantie, terwijl het bruin op het dashboard een vleugje warmte toevoegt. Wat het meeste indruk maakt, is de verbazingwekkende aandacht voor detail, meestal te vinden in de allerbeste Italiaanse ontwerpen. Dit alles draagt alleen maar bij tot de ultieme driving experience.